Bak julekaker i vedkomfyren!

 

Julekaker_hoved_DSC6809

 

Vedkomfyren, eller «svartovn» som den også blir kalt, ble vanlig rundt midten av 1800-tallet. Vedkomfyren ble gjerne «forvist» til uthuset da den elektriske komfyren overtok markedet tidlig på 1900-talet. I våre dager er det derimot fler som nå har tatt inn igjen de gamle, dekorative ovnene på sine kjøkken. Men klarer vi fremdeles å bruke den til matlaging? Det er jo fint om den faktisk også kan få en funksjon og ikke bare stå til pynt.
Julekaker_DSC6654

 

Inspirert av Henriette Schønberg Erkens kokebok og hennes beskrivelser om bruk av av vedkomfyr, bestemte vi oss for å prøve hvor lett, eller vanskelig, det faktisk er å bake julekakene i ovnen. Benyttes den til oppvarming på kalde dager kan man jo like gjerne slå to fluer i en smekk og få unna litt julebakst samtidig.

 

Julekaker_DSC6603

Comments are closed.