Pikene på tunet

Header_klipp8

For noen betyr høsten jaktsesong, men ikke for alle. Noen blir igjen på tunet for å kose seg og lage høstkranser av det naturen har å by på.

Jaktlaget er på vei oppover skråningene. Igjen står de og ser dem traske håpefulle avsted til en ny dag med med full jaktkvote. De grønnkledde er både optimistiske og glade for dagen som ligger foran. Dette har de lenge sett frem til. Den skal nytes i skogens ro. Nede på tunet har den store eika blitt gul og noen av bladene har lagt seg til ro på bakken. For en liten stund. I dag er været strålende og det klør i ivrige fingre. Det er duket for gode timer ute i det fri også for dem som ikke skal sitte på post.

2
Under den store eika står et gammelt kjøkkenbord som for anledningen er gjort om til arbeidsbord for de to virkeglade og kreative pikene. Det fylles opp med materialer. En armfull mose. En kurv med lyng. Noen røde neper. Rundt husveggene gror det både viltert og lystig og det er kort avstand til godsakene; naturmaterialer i høstprakt! Nesten alt kan brukes når pikene skal lage kranser.

3

Raskt former ivrige hender tyttebærlyngen til små og tynne kranser med rød og hvit hyssing til oppheng og pynt. Den irrgrønne frodige mosen legges rundt en ball av avispapir og festes med ståltråd. Nå kan den plutselig kalles en mosekule. Mosen får også dekke en  sirkelformet halmkrans i passe størrelse og den henges på den gamle eika. Neper blir tredd på tynn ståltråd og kurver fylles med lyng av forskjellige slag og plasseres til pynt på trappen og inne i huset. Blåbærlyng blir til og med en dekorativ krans når den festes rundt en ring av avispapir med husholdnings-hyssing.

4_2

4

5

Det er ikke så mye som skal til. De arbeider raskt og effektivt med enkle redskap. En saks/avbiter, hyssing, avispapir, halmkrans og ståltråd. I den friske høstluften formes både dekorative kranser, gode samtaler og fine minner. Og når pikene på tunet lurer på hvordan det går med de grønnkledde oppe i skogen, er det bare å skru på jaktradioen. De skal ikke trenge å leve i uvisshet, det har karene sørget for.

Foto, tekst og idè: Liv Sandvik Jakobsen / Livs Lyst

6

7 13

samlebilde1

 

Comments are closed.