Sjokoladestrull

2-Sjokoladestrull-IMG_5656

Strull er en julekake som har lange tradisjoner. Disse løvtynne «blondekakene› er blant de eldste jernstekte kakene vi har, sammen med krumkaker.

Denne oppskriften sto på trykk i utgave 1 2013 og er fra Tove Tandberg Krafft. Lag gjerne dobbelt røre – disse er kjempegode! Server gjerne med vaniljeis til.

Til ca 20 – 30 strull.

  • 6 dl fløte/rømme-blanding
  • 200 g sukker (smak til)
  • 150 g hvetemel
  • 1 dl smeltet sjokolade, tilsvarer ca 150 g. Bruk gjerne 70 % sjokolade.

Det er en fordel om fløte og rømme har romtemperatur, da blir røra tynnere. Rør sammen fløte (du trenger ikke piske til krem) med litt av sukkeret og tilsett rømme.

Om du ønsker en søtere røre, øk andelen med fløte. Rømme gir en syrligere smak.
Smelt sjokoladen i vannbad. Ha i resten av sukkeret, tilsett siktet mel. Hold igjen noe av melet, tilsett til røra får passende konsistens. Tynn røre gir sprø strull.

Bland inn smeltet sjokolade med lett hånd.

La røren svelle 30 minutter. Om du synes røra er for tykk, kan du lunke litt på den
over vannbad, da blir den mer flytende.

Varm opp krumkakejernet.
Legg en spiseskje med røre midt på og stek løvtynne strull. Ikke press lokket ned.
Bruk svak varme. Rull rundt en pinne straks de tas ut av jernet, avkjøl på rist. En strikkepinne av tre egner seg godt. Legg strullen forsiktig i en kakeboks, slik at de ikke knuser.

Lykke til og velbekomme!

 

Følg gjerne magasinet Norske Hjems julekalender på Facebook og Instagram @norskehjem

Vi legger ut et nytt bilde hver dag til inspirasjon i adventstiden.

Comments are closed.