Gamle Hus og Hager utgave 1 2009

Første utgave av magasinet kom ut i november 2009. Den gangen het bladet Gamle Hus & Hager. I 2014 byttet det navn til Norske Hjem.

I magasinet Norske Hjem kan du lese om levende hjem med en historie, byggeskikk og arkitektur – alt fra husmannsplasser til herregårder. Samspillet mellom våre moderne liv og de gamle bygningene. Alt dette som gjør gamle hus så spennende!

Etter flere års erfaring med restaurering av den gamle klokkergården i Eidsberg, og flytting av to bygninger til tunet, savnet vi et norsk interiørblad med fokus på restaurering og bygningsvern. 

Høsten 2009 bestemte vi oss for å satse! Drømmen om påbygg med nytt kjøkken ble lagt på is, til fordel for eget forlag; Klokkergården Media AS. Vi vil at Norske Hjem skal annerledes interiørmagasin, med inspirerende bolig- og hagereportasjer fra hjem med sjel og særpreg, i Norge. 

Norske Hjem er et blad med artikler om både små og store prosjekter, som gir deg tips og råd om smarte løsninger for din bolig. Våre engasjerte spaltister skriver om kulturminner, bygningsvern, gjenbruk, interiør, bondeantikviteter, godt håndverk og tidløs designhus og hage. Med dette magasinet ønsker vi både å inspirere og informere – derfor finner du også praktiske «slik-gjør-du»-artikler i bladet.

Send gjerne inn spørsmål om restaurering, vedlikehold, hus, interiør og hage til de dyktige fagfolkene i ekspertpanelet. 

Uansett om boligen din er stor eller liten, leid eller eid, fra 1700 eller 1960 vil du finne mye inspirasjon og få gode tips, både fra fagfolk og andre huseiere i magasinet.  Velkommen som leser!

Siden 2012 har vi drevet en nettbutikk med salg av gamle bygningsdeler og annet, ved siden av magasinet.

Den finner du her www.bygningsvernbutikken.no

Her finner du eldre utgaver av magasinet Norske Hjem, brukte bygningsdeler som lamper, dørhåndtak, vindusvridere hengsler, antikk, gammel julepynt og andre ting til gamle hus, samt relevante produkter om linolje, maling, lysbrytere, nyproduserte stilkopier, tapetkolleksjonen Norsk Arv og mye mye mer. 

Kari-Marte & Tor Harald Frøyset