Besøk et koselig julemarked

Besøk et koselig julemarked i november og desember. Kanskje finner du den unike julegaven du er på jakt etter? Send oss gjerne tips til julemarkeder så legger vi det til lista.

 

Koselige julemarkeder:

Gammeldags jul. Søndag 27. november fra kl 12.00 – 17.00 kan du opplev en fantastisk førjulsstemning på tunet på Vøienvolden i Oslo. Her kan du få kjøpt flotte håndlagde julegaver og julepynt! La deg friste av deilig steinovnsbakt brød og flotte linprodukter. Kos deg med gløgg og pepperkaker mens barna kjører hest og kjerre, eller prøv hjorteburgere fra Løiten Hjorteoppdrett. Opplev våre vakre julepyntede stuer i hovedhuset og se kunst i fjøs og stabbur. Salg av sveler og kaffe til julejazztoner på tunet. Billetter 50,-/ 20,- Arr: Fortidsminneforeningen i Oslo og Akershus.

Bogstad Gård i Sørkedalen, Oslo, arrangeres «Jul på Bogstad Gård» søndag 27. november. På dette julearrangementet kan du oppleve blant annet åpent i stall og fjøs og pyntet hovedbygning. Det er jul i butikken og åpen café. Salg av ting og tradisjonsmat.

Lørdag 10. desember, kl. 11:00 – 16:00 arrangeres Bondens Marked, i Birkelunden, Oslo. Her kan du finne god, kortreist mat til jula, og unike julegaver til familie og venner! Se oversikt og finn Bondes marked nær deg her.

For tredje år på rad arrangeres det julemarked i Bergstaden Røros den 9-11. desember. Årets julemarked inviterer til hyggelig julehandel, konsert i Røros kirke med Sigvart Dagsland og Karoline Krüger, hest og sledeturer, juletregang og god lokal mat blir det store og små gleder.

Julemarkedet på Maihaugen i Lillehammer arrangeres 26. og 27. november. I år er det Karen Bit Vejle som er årets juletredesigner. Det 5 meter høye juletreet pyntet med papirklipp. Salgsboder bugner av håndverks- og husflidsprodukter, fristende mat og andre julevarer. Opplev julepyntede hus gjennom 200 år, stemningsfulle bakgårdsmiljø, juleverksted, pepperkakebaking, kanefart, lysdypping, fjøsbesøk og mye mer.

I Egersund arrangeres det julemarked 1. – 4. desember og 8. – 11.desember. På programmet står blant annet dukketeater, nissetog, underholdning ved kulturskolen og konserter.

19.til 20. november arrangeres det julemarked på Momarken, Eidsberg i Østfold. Det er åpne dører på Høytorp Fort og et stort, trivelig Julemarked på Momarkens markedsplass. Sistnevnte er en nyhet av året, og bak arrangementet står Momarken Travbane, Mysen og Omegn Røde Kors og Østfold Landbruksselskap. Stikkord her er kremmere, salgsboder, håndverk, mat og husflid. Her blir det kanefart og brente mandler i skjønn forening!

Jolemarknad på Dyrskuplassen i Seljord blir det den 26. og 27. november i år. Her blir det husflid og handverk, tradisjonsmat og aktiviteter.

Lørdag 26. november er det julemarked i Langgata og Kirkegata i Holmestrand fra 10-15. I Kirkegata ligger vår spaltist Marie Olaussens hjem, «Fattighuset».

Vi vil oppdatere flere julemarkeder i aktivitetskalenderen vår i løpet av helga.

 

Comments are closed.