Bli med på lysdugnad 14.desember!

Forlatte ødehus som vitner om liv og levd kan være fantastisk flotte, som minner om et tapt paradis. Du kan se de langs landeveien eller som et vakkert bilde med mange liker-klikk på sosiale medier og mange syntes det er trist og uforståelig at de står tomme.

«Hus trenger folk, folk trenger hus» sies det. Men det de tause gamle husene ikke forteller er om butikken som stengte, veien som aldri kom eller gardsbruket som ikke hadde arvtager.

Den landsdekkende dugnaden Lys i Gamle Hus som arrangeres den 14. desember ønsker at alle blir med å tenne et lys i et gammelt hus som fortjener å ikke bli glemt. Ved å la det skinne i desembermørke sender vi et enkelt men sterkt budskap om å ta vare på de gamle husene vi har før det er for sent. 

Lys i Gamle Hus er drevet av Senior Rådgiver hos Riksantikvaren, Tove Elise Ihler. Med seg på laget har hun Bianca Wessel fra Villa Wessel. Sammen jobber de frivillig for å fremme kunnskap om den Norske bygningsarven og mulighetene vi har til å ta vare på den, fra lokal byggeskikk til tilgjengelige støtteordninger og inspirerende istandsettingsprosjekter. 

I tillegg til at det skinner fra små stuer rundt i hele Norges land den 14.desember så deles det også stemningsfulle bilder på sosiale medier, med emneknaggen #lysigamlehus 

Mange er glad i gamle hus og med denne lysdugnaden håper vi å spre både kunnskap, glede og lys i desembermørke.  

Varmt velkommen til årets lysdugnad, lørdag den 14.desember! 

Vinn et års abonnement på Norske Hjem!

Post et bilde med tema Lys i Gamle Hus. Husk brannsikkert lys og tillatelse fra eier om huset ikke er ditt. Det gamle huset trenger ikke å være øde eller forlatt. Men del gjerne litt av husets historie!

Bildet må være postet innen søndag 15.desember 2019 med emneknaggen #lysinorskehjem En heldig vinner vil bli trukket og annonsert i Norske Hjem utgave 1 2020.

Comments are closed.