- et interiørmagasin om gamle hus, hager, bygningsvern og restaurering

Lurer du på noe om gamle hus, hager, antikviteter, tapeter, maling, innredning, vedlikehold og så videre? Send inn ditt spørsmål til våre dyktige eksperter! Tjenesten er gratis og åpen for alle. Legg gjerne ved

Lurer du på noe om gamle hus, hager, antikviteter, tapeter, maling, innredning, vedlikehold og så videre?

Send inn ditt spørsmål til våre dyktige eksperter! Tjenesten er gratis og åpen for alle. Legg gjerne ved bilder så blir det enklere å gi et godt svar.

Send ditt spørsmål på e-post til eksperten(a)norskehjem.com (bytt ut a med alfakrøll) eller  via post til: Norske Hjem, Postboks 10, 1851 Mysen. 

Abonnenter blir prioritert ved stor pågang. Merk at det kan ta noe tid før du får svar.

Nedenfor ser du en oversikt over vårt ekspertpanel. Vi sørger for å sende ditt spørsmål til riktig ekspert.

Petter Øijord

Ovner & varme

Petter Øijord svarer deg på spørsmål om gamle ovner, kakkelovner, vedfyring, jernverk og stilepoker, blant annet.

Johan Mattsson

Skader, sopp- & fuktproblemer

Johan Mattsson er utdannet biolog og har en doktorgrad om bygningsfysikk og bygningsbiologi fra NTNU. Han var med på å starte Mycoteam AS i 1986 og er ansatt der som fagansvarlig for muggsopp, inneklima, treskadeinnsekter, kulturminner og litteratur. 

Alexander Foss

Antikviteter

Alexander Foss er ekspert på antikviteter, bondeantikviteter og rosemaling. Han arbeider til daglig ved Skanfil Auksjoner AS. 

Trond Schøning

Antikviteter

Trond Schøning er ansatt som senior antikvitetsekspert ved Blomqvist Kunsthandel. Han svarer deg på spørsmål om antikviteter, bymøbler, våpen, glass, sølv og moderne design.

Mette Eggen

Landskapsarkitekt

Mette Eggen er utdannet Landskapsarkitekt MNAL og har i tillegg en mastergrad i emnet Conservation of historic parks and gardens. Tidligere seniorkonsulent hos Riksantikvaren og medlem av den internasjonale ICOMOS / IFLA-komiteén for kulturlandskap siden 1992. Mette svarer deg på spørsmål om gamle hager og parkanlegg.

Bente Egeland & Trond Eide

Arkitekter

Bente Egeland & Trond Eide er sivilarkitekter med spesialisering innen bygningsvern. De har bred erfaring både som byggherrer, håndverkere, rådgivere og fra offentlig forvaltning. De har drevet arkitektkontor sammen i ni år, og småskala eiendomsutvikling i Trondheim med bygningsvern som premiss. Bente jobber i dag som bygningsvernrådgiver i Trondheim kommune, tilknyttet kommunens egen eiendomsdrift.
Trond jobber som 1.amanuensis i bygningsvern og transformasjon ved arkitektutdanningen på NTNU.

Knut Arne Brembo

Moderne design & kunst

Knut Arne Brembo er ansatt som ekspert ved Blomqvist Nettauksjon. Han svarer deg på spørsmål om moderne kunst og design.

Victoria Brand Munthe-Kaas

Bygningsantikvar & tapetmaker

Victoria Brand Munthe-Kaas er bygningsantikvar og tapetmaker. Hun driver firmaet Historiske Hus sammen med sin mann. Victoria svarer spørsmål om tapet, farger, istandsetting og restaurering og så videre.

Cathrine Reusch

Arkitekt & antikvar

Cathrine Reusch er arkitekt og antikvar og ansatt hos Byantikvaren i Oslo. Hun svarer på spørsmål om arkitektur og istandsetting av hus.

Bård Eilif Hveding

Lås & dør

Bård Eilif Hveding er låsesmedmester og kan svare deg på spørsmål om dørvridere, lås og tilbehør, stilepoker og lignende.

Share the Post:

Flere reportasjer

Ja, takk! Send meg nyhetsbrev

Skroll til toppen