Hyssing på boks

img_8073-topp

Tiden for papir og hyssing er her. Julens mange gaver skal pakkes inn. Da er det greit å ha litt system i sakene! Gråpapir og naturhyssing er fortsatt en svært dekorativ og sjarmerende måte å pakke inn sin julegaver på. Gavene blir enkle, robuste

 

og bringer kanskje med seg små assosiasjoner til dager som har vært. Dessuten kan man skrive hyggelige hilsener rett på gråpapiret og pynte med bånd som kan brukes igjen av neste eier. Har man tid er det både spennende og gledelig å pakke inn personlige gaver til venner og familie. De er også vakre å ha liggende i en kurv eller oppe på et skap i ventetiden før de skal overbringes til takknemlige mottakere. Slik blir gavene en naturlig del av julepynten i huset.

 

img_8073-kopi

De gamle boksene fra Posten er ypperlige til bånd av ymse slag

 

Men ofte oppstår det et problem når innpakkingen skal foregå. Vi har kanskje ikke så god tid som vi ønsker oss i førjulstiden og enhver av oss har vel opplevd at hyssing og tråder har endt opp i en stor ubestridelig knute. Et virvar av tråder og sløyfebånd i forskjellige tykkelser og farger har kveilet seg om hverandre og det er nesten umulig å finne riktig ende. Man kan bli oppgitt av mindre… Og når adventstid og jul har gjort sitt inntog, har vi andre ting å gjøre enn å rydde opp i slikt. Heldigvis finnes det måter å få system på!

img_8102-kopi

Enkel og meget sjarmerende oppbevaring av hyssing og bånd

Jeg har enkelt puttet hyssing og bånd i forskjellige bokser og glass. En stor naturhyssing står støtt i et Norgesglass med åpent lokk.En tynnere rød og hvit hyssing smetter kjekt opp av hullet i en gammel teboks og det er ingen sak å dra ut lengden man ønsker.

img_8096-kopi

Slå en liten spiker fra undersiden av lokket og vips har teboksen en helt ny funksjon

Dette er både en dekorativ og praktisk måte å oppbevare bånd og hyssing på. Dessuten trenger man ikke ta bort alle boksene etter jul. En har jo bruk for hyssing iblant, resten av året også!

img_8090-kopi

På arbeidsbordet står alt utstyr tilgjengelig og det er god plass til innpakking av årets julegaver

img_8105-kopi

I Norgesglasset står hyssingen støtt og faller ikke ned på gulvet når du drar i den


Denne artikkelen sto på trykk i utgave 6 2011. Foto, tekst og idè: Liv Sandvik Jakobsen/Livs Lyst

 

Comments are closed.