Julepynt med ståltråd

img_0227

I disse førjulstider er utvalget og tilbudet av julepynt enormt. Men hvorfor ikke lage den selv? Det er mye triveligere å pynte opp i huset med egenprodusert. Og er det ikke moro å dekorere pakkene med noe du har laget selv?

Å lage julepynt er en trivelig aktivitet. Ta deg tid til en kveld med juleverksted sammen med gode venner. Julepynt laget av ståltråd er enkelt og billig. Jeg har funnet røde, små epler fra prydepletrær i hagen samt noen einerkvister. Prøv å vær kreativ med det du kan finne på en rusletur.

img_0158

Det andre du trenger for å lage ståltrådpynten er en god avbitertang og to forskjellige tykkelser av ståltråd. Til selve hjertet bør det anvendes en litt tykkere ståltråd for at hjertene skal bli stabile. Jeg har handlet inn i en byggevarebutikk. Til å feste ting til hjertene benyttes enten vikletråd (tynn ståltråd som er rullet opp på en trepinne) eller forskjellige typer hyssing/tråd. For å lage pene buer av ståltråden bruker jeg vanlige kjøkkenglass eller andre runde gjenstander som f. eks. krydderflasker. Til å forme en pen bue ytterst, holdes enden fast med avbitertangen mens den bøyes i fasong. Under ser du noen eksempler på ulik pynt til inspirasjon. Lykke til og god jul!

img_0214

img_0140

img_0125

img_0202

 Denne artikkelen sto på trykk i utgave 6 2012. Besøk gjerne Helen på hennes nettside Fredholm.no

Comments are closed.