Kaminjakten: Kan du hjelpe museet ?

Paul Emil Finne i havestuen på Elingaard, fotografert 1919. Museet jakter nå på en lik eller lignende kamin. Kan du hjelpe ?

Elingaard Herregård i Østfold har tilbakeført verandaen mot hagen slik den så ut i 1894. Nå er de i gang med å restaurere havestuen og tilbakeføre den slik den så ut da dette bildet ble tatt, i 1919.

– Bildet over viser Elingaards eier Paul Emil Finne, i havestuen i 1919. Nå er vi på utkikk etter en maken kamin og kan love 1000 kroner til den som kan hjelpe oss med å finne en slik støpejerns kamin. Vi håper noen har en stående på loftet eller i en låve, sier seniorrådgiver ved Fredrikstad Museum – Østfoldmuseene, Tove M Thњgersen.

– Uten en kamin blir ikke havestuen komplett! En mulig løsning kan være å kjøpe en nyprodusert i England, men det hadde selvfølgelig vært ekstra stas

å kunne sette inn en antikk kamin. Ta kontakt med Tove på e-post: tovtho@ostfoldmuseene.no eller telefon  906 47 893 dersom du kan hjelpe!

Elingaard Herregård i Østfold. Fasaden mot hagen, med nyoppført veranda etter gamle fotografier. Fasaden framstår nå slik den gjorde fra 1894.

Kaminen på Elingaard ligner denne, som bygningsvernrådgiver Jo Sellæg i Drammen har fotografert.

Comments are closed.