Kommentar til artikkel: Drømmen om drivhus

 

 

 

 

I utgave 2 2018 av Norske Hjem kan du lese saken om hvordan det gikk da vi skulle montere et ferdigprodusert drivhus i hagen på Klokkergården sist sommer. I den forbindelse møtte vi på mange utfordringer og problemer rundt selve monteringen av drivhuset.

Vi begynte allerede i januar og kikke etter et passende drivhus til hagen. Et solid og varig et, med litt gammeldags utseende sto på ønskelisten. Vi søkte på nett og bladde i magasiner og brosjyrer. Det var mange modeller å velge i. Til slutt falt valget på Junior orangeri fra Grønt Fokus.

Monteringen var svært vanskelig siden delene ikke var merket i henhold til monteringsanvisningen. Det ble mye prøving og feiling, og ofte måtte vi ta deler fra hverandre og starte på nytt. Det var også lagt opp til at man måtte drille mange hull selv i konstruksjonen og tilpasse underveis. Det var også problemer med å finne ut hvilke og hvor mange skruer som skulle skyves inn på de ulike stedene, før hoveddelene ble skrudd sammen. Dette var dårlig merket, dessuten fulgte det med alt for lite skruer. Heldigvis gikk det raskt å få flere tilsendt fra leverandør. I tillegg til bruksanvisningen på papir så vi filmsnutter av montering på YouTube, laget av leverandør, men siden dette var en eldre modell stemte ikke alt helt. Vi ringte hovedkontoret flere ganger og fikk veiledning per telefon. De ansatte var serviceinnstilte og hjalp til så godt de kunne. Vi håper Grønt Fokus retter opp manglene og lager oppdatert, ny og bedre monteringsanvisning og video. 16 produktrelaterte kommentarer på firmaets egen nettside bekrefter at flere kunder har hatt de samme problemene knyttet til monteringen av denne modellen.

På grunn av dette tok vi en telefon til markedkoordinator i Grønt Fokus; Tore Fossheim for å spørre om de har planer om å forbedre bruksanvisningen, slik at det blir enklere for kundene å montere drivhuset på egen hånd.

Har Grønt Fokus planer om å gjøre noe for å bedre bruksanvisningen ?

Vi har jobbet ganske mye med monteringsanvisninger til drivhus de siste årene. Etter å ha solgt drivhus i over 25 år er det ikke noe nytt for oss at det kan være krevende å montere dem. Jeg har selv montert 3-4 drivhus de siste årene, selv om jeg jobber på kontor, og jeg får det alltid til, selv om jeg gjerne skulle ha sett at monteringsanvisningene var enklere å lese. Men å lage monteringsanvisningene selv er tidkrevende og ressurskrevende. Utfordringen blir større av at det ofte kommer små og store endringer på drivhusene, som medfører at en monteringsanvisning vi lager selv ikke lenger stemmer. Men vi forsøker å henge med så godt vi kan.

Ellers i Europa, der det store markedet er, er det som oftest fagfolk som monterer drivhus som Junior Orangeri, mens i Norge liker vi å gjøre ting selv. Da blir det en utfordring når produsenten selv ikke prioriterer monteringsanvisningen høyere enn de gjør. Men dette er en utfordring som gjelder alle firmaer som selger drivhus. Dessverre er det norske markedet så lite at det tar en stund før produsentene selv forbedrer monteringsanvisningene.

Har Grønt Fokus tenkt på å ansette egne montører som kan reise rundt å montere drivhusene for folk ?

Nei, akkurat det vil ikke bli mulig. Det ville vært for lite arbeid i perioden oktober – mars til å rettferdiggjøre slike ansettelser. Men vi er i en prosess der vi leter etter samarbeidspartnere i forbindelse med montering av hagestuer. I Oslo har butikken vår på Alnabru et prøveprosjekt på gang der man kan bestille montering. Tanken er at man etter hvert også skal kunne bestille montører til drivhus, svarer Thore Fossheim.

 

 

 

Comments are closed.