Ny bok: Norske Lekestuer

Årets julegave! Boka tar for seg lekestuer fra perioden 1800 - opp til vår tid - med forord av Vibeke Sæther.

Det er noe eget ved disse små husene som står rundt omkring i norske hager. Noen godt vedlikeholdte – fulle av liv når dagens yngste generasjon inntar stue og kjøkkenkrok. Andre, plassert bak en busk eller under et epletre, venter på at noen skal forbarme seg over det. De fleste lekes det intenst i en periode, før de står tomme og tålmodig venter på neste generasjon. Noen lider en skjebnesvanger «død» og rives fordi forfallet går for langt. Heldigvis har mange også blitt stående, til glede for både barn, barnebarn og oldebarn. I noen tilfeller får også tippoldebarn leke i sine forfedres barndoms paradis.

Vi håper denne boka vil være til inspirasjon og glede for alle som har hatt, eller drømte om å ha, lekestue som liten. Kanskje går du med egne byggeplaner og trenger inspirasjon? I boka presenteres over 30 lekestuer fra ulike tidsepoker, til og med noen utvalgte, nybygde lekestuer fra vår tid.

Den vil koste 399,- + porto kr 55, og kommer i salg før jul. Forhåndsbestill allerede nå, for å sikre deg et eksemplar. Leveringsklar ca 9. desember!

Send din bestilling til e-postadressen lekestue(a)norskehjem.com, husk navn og adresse, eller ring oss
på 922 58 954 (man-fre kl 10-16) eller send SMS til 1963 merket LEKESTUE + navn og adresse (sms koster kun 1 kr)

Vi sender ut boka med klimanøytral servicepakke så snart den er klar.

Bokutgivelsen er en fortsettelse av artiklene vi presenterte i utgave 4 2012 av magasinet Norske Hjem. Boka utgis av Klokkergården Media AS og vil bli trykket i kun 2500 eksemplarer.

Vår lekestue på NRK Østfold

Her kan dere se et klipp fra NRK Østfold fra august 2012. Under «1000 åpne hager»- arrangementet i fjor hadde vi også en offisiell åpning av den nyrestaurerte lekestua fra 1914, som er flyttet til Klokkergården. Vibeke Sæther foretok den høytidelige snorklippingen. Det var dette prosjektet som satte oss på ideén om å lage en bok om norske lekestuer. I boka kan du lese mer om denne og minst 25 andre lekestuer.

Comments are closed.