Ny utgave i salg!

Aslakstrøm_DSC3584_1000

Nå kan du sikre deg et eksemplar av magasinet før påskeferien!  I denne utgaven er det mye spennende lesestoff for deg som er glad i gamle hus.

Bli med til Aslakstrøm gård hvor forfatterinnen Sissel Margrethe Børke tar godt vare på slektsgården. Du kan faktisk avlegge henne en visitt – Sissel har nemlig åpnet en bokcafé til glede for både liten og stor på gården. Du kan besøke hennes facebookside her og lese mer om Sissel og gården i utgave 2.

Fjaerbu_klipp_DSC1301

Vi har også besøkt Ole G. Fjærbu i Froland utenfor Arendal. Selv om han ikke bor i et gammelt hus så er han levende opptatt av bygninsgvern, håndverk og historie. Han har reddet flere bygninger fra forfall i sin tid – hjemme på tunet står noen unike bygninger, blant annet et stabbur fra 1600-tallet og en liten arbeiderbolig fra 1800-tallet. Vi lot oss imponere over denne mannens innsats og kunnskap!

Rett syd for Eidsvoll fant Nelly Sunnøve Wardrum og ektemannen Terje Græsdal sitt ferieparadis for noen år tilbake – de brettet opp ermene og satte i stand det som i følge eiendomsmegleren var et «kondemnabelt» hus. Bli med på besøk til «Bjerkeli»

Sjablong-3_1000px

Du kan også lese om gammeldags sjablongdekor og få tips til hvordan du kan lage din egen sjablong.

Vi tar en kikk på våre tradisjonelle hønseraser og gir deg tips til hva du bør tenke på dersom du ønsker deg høns i hagen.

Kjøkken_DSC5157

Du inviteres hjem til oss på Klokkergården og vi viser deg hvordan vi bygget et nytt kjøkken av 100% gjenbruksmaterialer.

Jon Brænne har skrevet et informativ guide til utvendig maling av gamle hus. Du kan lese om alle typer maling, egenskaper og valg av maling til gamle hus. I neste utgave vil du få del to av denne artikkelen – om det praktiske malerarbeidet.

Matspalte_DSC0726

Det nærmer seg også grunnlovsjubileet! Vår matspaltist, Bente Engelsen fra Riksarkivet, har funnet fram til «Een Confectyr Kage» anno 1814. Vi fikk i hvertfall lyst til å prøve oss på denne smakfulle festkaken til 17.mai.. Undres om vi ikke må prøvebake den også.

Vi ønsker dere alle en riktig god påske og vår.

Kos dere med utgave 2 til vi «ses» igjen i neste utgave, som kommer ut den 15. mai!

 

Vil du abonnere på Norske Hjem ? Kun kr 359 kr pr år / 6 utgaver.

Bestill her!

eller send SMS til 1963 merket NH+navn og adresse.

Abonnement som bestilles nå starter automatisk med utgave 3.

Comments are closed.