Lær om nyttevekster i norske hager

Kjøkkenhage_1

«Det vilde være for vidtløftigt for nærværende lille Skrift at give en fuldstændig Beskrivelse af en Haves Dyrkning, heller ikke besidder jeg Skjønsomhed nok dertil; men da jeg gjerne vilde at Bogen skulde være en Ledetraad for en ung uerfaren Huusmoder i enhver Gren af hendes Forretninger, saa vil jeg give et kort Udkast af Behandlingsmaaden med de simple Kjøkkenurter der maaske kunde være nyttig for dem, der ikke eie Fleischers Havebog», skrev Hanna Winsnes (1789-1872) i sin husholdningsbok.

I Breidablikk 5. september ser vi nærmere på nyttevekster i norske hager. I går, i dag og i morgen.

Seminaret arrangeres i samarbeid med Vea – Statens fagskole for gartnere og blomsterdekoratører og Hagehistorisk marked på Sveinhaug gård i Ringsaker, hvor magasinet Norske Hjem er samarbeidspartner.

Du vil få høre om dokumentasjon restaureringen av Selma Lagerlöfs kjøkkenhager på Mårbacka og den prisvinnende kjøkkenhagen på Hovelsrud Gård på Helgøya. Museumsbestyrer ved Asker Museum foredrar om Hulda Garborgs hage og du vil få høre om finaniseringen og organiseringen av den nyåpnede prestegårdshagen i Spydeberg i Østfold + mye mye mer!

For invitasjon og fullstendig program klikk her!

Praktiske opplysninger  

Seminaravgift er NOK 900 og inkluderer lunsj, kaffe, te etc. Seminaret finner sted på Vea ved Moelv og varer fra kl. 10.00 til senest kl. 16.00.

Bindende påmelding til seminar skjer til sjur.harby@disenkolonial.no eller på tlf. 488 97 714 innen 2. september. Vennligst oppgi adresse for faktura ved påmelding

Du kan lese mer om Hagehistorisk marked her!

Hovelsrud gård

Hovelsrud gård

Foto: Kari-Marte Frøyset/Norske Hjem

Comments are closed.