Velkommen til Gamle Hus, Hager & Interiør

I magasinet Gamle Hus, Hager & Interiør kan du lese om levende hjem med en historie, norsk byggeskikk og arkitektur – alt fra husmannsplasser til herregårder. Samspillet mellom våre moderne liv og de gamle bygningene. Alt dette som gjør gamle hus så spennende!

Vi har all grunn til å være stolte over kulturarven vår! Det er mye flott byggeskikk, arkitektur og design her i landet. Noen bygninger skinner som perler, godt tatt vare på av omsorgsfulle eiere. Andre venter på å bli oppdaget og reddet– kanskje av nettopp deg?

Tor Harald er utdannet kunst- og håndverkslærer og møbelsnekker, Kari-Marte er utdannet fotograf og interiørkonsulent. Etter flere års erfaring med restaurering av Klokkergården og flytting av to bygninger, savnet vi et norsk interiørblad med fokus på kun eldre hus. Høsten 2009 bestemte vi oss for å satse. Drømmen om påbygg med nytt kjøkken ble lagt på is, til fordel for eget forlag; Klokkergården Media AS. Vi ville laget et annerledes interiørmagasin med fokus på norske hjem med sjel og særpreg. Et blad med artikler fra både små og store prosjekter, som viser valgmuligheter, gir tips og lure løsninger.

I bladet kan du lese om andre huseieres erfaringer, både på godt og vondt – så slipper du å finne opp kruttet på nytt. I tillegg til inspirerende bolig- og hagereportasjer hjemme hos interessante mennesker, kan du lese om godt håndverk og tidløs design. Engasjerte spaltister skriver om mat, kulturminner, gjenbruk, interiør, hus og hage i hver eneste utgave. Vi ønsker både å inspirere og informere – derfor finner du også praktiske «slik-gjør-du»-artikler i bladet.

Send gjerne inn spørsmål om restaurering, vedlikehold, hus, interiør og hage til de dyktige fagfolkene i ekspertpanelet. Som privatperson kan du også annonsere gratis på bruktmarkedet samt diskutere stort og smått med andre huseiere og bygningsvernere i diskusjonsforumet på nettsidene våre.

Uansett om boligen din er stor eller liten, leid eller eid, fra 1700 eller 1960 vil du finne mye inspirasjon og få gode tips, både fra fagfolk og andre huseiere i magasinet Gamle Hus, Hager & Interiør. Velkommen som leser!

Send oss gjerne en e-post med tilbakemelding på bladet og nettsidene våre, eller tips oss om noe du ønsker å lese om.

Med vennlig hilsen fra Kari-Marte & Tor Harald Frøyset.

 

  • Klokkergården Media AS gir ut magasinet seks ganger per år.
  • Gamle Hus, Hager & Interiør er landets første magasin med fokus på bygningsvern og gamle/gammeldagse hager, restaurering, innredning og vedlikehold
  • Gamle Hus, Hager & Interiør distribueres over hele landet av Intrepress Norge AS.

dsc_0042_red_1000px

Her er vi foran huset vårt – Klokkergården i Eidsberg kommune. Bygningen var i bruk som skole og Klokkergård fra 1862 og fram til 1965. Etter flere år som bolig for sosialkilenter kjøpte Tor Harald eiendommen av kommunen i 1997. Siden den gang har restaureringsarbeidene pågått med både hovedhus, gymsal, stabbur og sidebygning.

Comments are closed.