Resultater fra leserundersøkelsen

topp_resultater

 

Først vil vi benytte sjansen til å takke alle som deltok i vår store leserundersøkelse!  En ekstra takk til alle som la igjen kommentar med tips og råd, ros og ris. Vi tar alt dette med oss videre i arbeidet med utviklingen av magasinet. Dette har vært en lærerik og inspirerende prosess, og vi er veldig glade for tilbakemeldingene om Gamle Hus, Hager & Interiør!

Vi har trukket ut en heldig vinneren av en iPad, sponset av InfoGrafikk, inkludert et digitalt abonnement på Gamle Hus, Hager & Interiør. Den lykkelige leser ble Morten Brenden fra Tranby. Vi gratulerer så mye!

 

 

Resultatene er regnet ut fra gjennomsnittet av de 987 som svarte på leserundersøkelsen, som ble foretatt i perioden mars til mai 2011.

 

RESULTATENE VISER…

 

63,7 % av de som svarte bor i enebolig, 23,6 % bor i leilighet, 5,3 % i rekkehus og 7,4 % har oppgitt «annet» som bosted.

 

Gjennomsnittsalderen ligger på 20-29 år ( 28,2 %)  tett fulgt av aldergruppen på 30-39 ( 27 %) og 40-49 (19,3%). 13,9 % oppgir at de er under 20 år.

 

Hele 59,4 % har planer om å restaurere bolig eller fritidsboligen sin. 9 % svarer at de allerede har gjennomført restaureringsprosjekter, mens 23,5 % opplyser at de ikke har slike planer.

10,4 % svarer at de er medlem av Fortidsminneforeningen, 9,7 % av lokalt historielag og 9,6 % av et hagelag. Hele 76,5 % er ikke medlem i noen av disse foreningene.

 

Et stort flertall ( 96,9 %) av dere svarer at dere kommer til å kjøpe inn en eller flere av følgende i løpet av det kommende halvår:

Interiørartikler 64,1 %

Møbler 54,8 %

Antikviteter 27,1 %

Maling 62,9 %

Tapet 18,6 %

Verktøy 44,6 %

Planter/trær/busker 63,3 %

Hageredskap 33,1 %

Andre hageprodukter 28,9 %

Hagemøbler 29,1 %

Håndverkstjenester 28 %

Bygningsartikler ( panel, dører, vinduer, takstein og lignende) 38,5 %

Varmekilde (peis, kakkelovn, ovn og lignende)  17,7 %

Gjenbruksartikler / gamle bygningsdeler 20,7 %

 

20,3 % av de som svarte oppgir at de er abonnenter, 43,9 % er ikke abonnenter og 35,7 % oppgir at de ikke abonnerer men har vurdert det. Flere av de som svarer at de har vurdert å tegne abonnement oppgir at de rett og slett ikke «har fått somlet seg til det enda». Flere oppgir at de får låne magasinet av venner og familie, eller leser det på jobb. Mange forteller at de kjøper bladet i løssalg.

Majoriteten av de som svarte på undersøkelsen (46,9%) har lest 2-4 utgaver, 22,9 % oppgir at de har lest en utgave, 14,5 % oppgir at de har lest 5-8 utgaver og  15,7 % oppgir at de har lest alle 9 ( det hadde på det tidspunktet leserundersøkelsen ble foretatt kommet ut totalt ni utgaver av magasinet; en utgave i 2009, seks utgaver i 2010 og to utgaver i 2011)

 

Mest populært blant leserne som svarte på undersøkelsen er «slik-gjør-du»-reportasjer og boligreportasjer, tett fulgt av fagartikler med tips og råd og hagereportasjer. Også ekspertsvar-spalten skårer høyt på popularitet. Hele 32,8 % oppgir at bladet leses fra perm til perm. 29,4 % oppgir at de er fornøyd med innholdet slik det er.

 

TROFASTE LESERE

 

Største parten av de som svarte på undersøkelsen bruker både god tid på magasinet, sparer på utgavene og deler det med flere i husstanden. En del gir også magasinet videre til venner og familie slik at de kan lese det.

 

Den gjennomsnittelige leseren bruker mellom 60 og 90 minutter per utgave. Til sammen oppgir hele 56% av de som svarte at de bruker 60 -120 minutter eller mer på å lese hver utgave. Hele 70,4 % av de som svarte oppgir at de leser samme eksemplar flere ganger.

78,3% tar vare på magasinet og 13,7 % gir det videre til andre.

47,5% oppgir at magasinet leses av en ekstra person i husstanden. 25,1% oppgir at det leses av to ekstra personer – til sammen oppgir hele 81,6% at bladet leses av flere enn dem selv.

De aller fleste (93%) er interesserte i annonsene, og flere oppgir at de ønsker relevante annonsører!

Majoriteten synes seks utgivelser pr. år er akkurat passe. 16,8% oppgir at de ønsker flere utgivelser per år.

 

Flertallet av de som har svart på undersøkelsen oppgir at de har besøkt nettsidene våre to ganger eller flere.

 

 

TAKK FOR TILBAKEMELDINGER!

Mange tok seg bryet med å gi tilbakemeldinger vedrørende magasinet.  Det setter vi, som tidligere nevnt, stor pris på. Vi ønsker å dele et lite utvalg av våre leseres tilbakemeldinger med dere her:

 

«Flott med blad som har norske artikler! Fint med stor grad av saklighet – er et blad med innhold! Setter pris på at det ikke er så mye reklame, det er altfor mange andre blad med «reklamereportasjer» fylt av nye interiørting og «dill» som kan kjøpes. Av bladet deres går det faktisk an å lære litt. Fortsett med det!»

«Jeg blir alltid inspirert av å lese bladet, og benytter meg ofte av det jeg leser og lærer… Fint blad!»

«Dere har et fint og lære rikt blad med mange nyttige annonser med mer.»

«Ble anbefalt bladet av en venninne med gammelt hus. Bor selv i et nyere hus. Ble veldig positivt overrasket og har begynt å kjøpe bladet. Nå vurderer jeg å kjøpe en fritidseiendom fra 1900 og ser hvor mange nyttige tips jeg får gjennom bladet.»

«Veldig bra magasin. Jeg liker fokuset på norske gamle hus og hager, og at dere også tar for dere detaljene i utfordringene som følger med gamle hus og restaureringen av disse. Vi har nylig overtatt et hus fra 1890 og jeg har funnet mye relevant i magasinet allerede!»

«Jeg synes det er bra at det endelig er et slikt blad på markedet! Bygningsvern er viktig, og det er fint med et blad der man kan lære om ulike stiler og epoker, slik at man kan ta vare på husene sine. Jeg sparer på alle numrene jeg får tak i, siden jeg om få år skal pusse opp framhuset på gården. Fin fint 🙂 »

«Fortsett med fokus på gamle hus og hager. Bli ikke bare enda ett tilskudd til alle interiørdameblader.»

«Jeg synes det er ett flott blad som jeg aldri hadde hørt om, før jeg var på Narvesen og skulle kjøpe bladgave til min mor. Det ble kjøpt to Gamle Hus-blad, ett til henne og ett til meg selv. Gleden var også stor da jeg fant dere på Facebook!»

«Lykke til videre!! Vi er mange som gleder oss over at dere finnes og håper på lang levetid for dette magasinet!»

«Dette magasinet skulle ha eksistert da vi startet restaureringen av vårt gamle våningshus i sveitserstil. Har brukt MANGE timer på internett for å finne gamle bygningsdeler. Gøy å se at mange forhandlere velger å annonsere i magasinet, gjør det letter for oss som er fanatisk opptatt av restaurering :-)»

«Det er VIKTIG å ta vare på gamle hus og gamle møbler. Det er en viktig del av vår kulturarv!! Unge mennesker må bli inspirert til å videreføre vår arv! ;-)»

«Er veldig fornøyd med bladet og får mange gode tanker og ideer, og kanskje blir det en dag aktuelt å ta fatt på et eget prosjekt!»

«Jeg er dypt takknemlig for de som har gjort sitt for at magasinet eksisterer. For meg er det en glede så stor at det bedrer livskvaliteten å se at jeg ikke er den eneste som setter pris på å bevare kulturhistorien ved bygninger og hager. »

«Har restaurert et sveitserhus i tre år nå, og dere er til stor hjelp og inspirasjon. Nye prosjekter venter og jeg får godt påfyll fra Gamle Hus, Hager & Interiør.»

«Flott blad med tydeleg profil! Vi må ta vare på historien vår og handverkstradisjoner. Fint med nytt, men nyttig med gammelt :)»

«Flott at dere stiller på Bygningsverndagen på Vøienvollen gård – inspirerende! Stå på for bladet deres – det er spesielt viktig med artikler om hus som er blitt rehabilitert, med tips og råd til leserne om hva som ble gjort, og hvor man kan finne forhandlere av gamle og nye bygningsdeler og materialer til gamle hus»

«Et flott magasin! Det manglet virkelig et slikt på markedet før Gamle Hus, Hager & Interiør kom. Jeg har aldri lest blader fra perm til perm, men med dette gjør jeg det og storkoser meg :)»

«Endelig et interiør/boligblad som også er interessant for min sagbruksgubbe, som bl.a jobber med restaurering både av vårt gamle hus, og på oppdrag for andre gjennom sagbruksvirksomheten. Dette kommer jeg til å følge med på videre! :-)»


 

En stor takk til alle som deltok i undersøkelsen! Fikk du ikke muligheten denne gangen, kommer det nye sjanser siden. Takk til de av dere som har tipset oss om egne hus og/eller andre spennende reportasjemuligheter. Vi vil ta kontakt med dere etterhvert.

 

Send oss gjerne flere tips og tilbakemeldinger på e-post til redaksjonen!

 

Vi ønsker alle en riktig god sommer!

 

 

 

Comments are closed.