Samlet kompetanse under samme tak

_dsc4732

Bak f.v. Torill Løvstad innehaver av Molo AS og Wenche Wien, foran Toril Wien.

 

Bygningsvernbutikken Molo A/S har flyttet til Frogner i Oslo. Her deler Torill Løvstad og hennes medarbeidere lokaler med Wenche og Toril Wien ved verkstedet Atelier Wien. Sammen utgjør de et kompetansesenter med stor ekspertise innen bygningsvern og restaurering.

– Vi trivdes veldig godt ute på Bærums Verk og stedet var en fin ramme for butikken, men lokalene ble etter hvert for små. Vi utvider stadig sortimentet og nå har vi fått god plass. Her har vi mulighet til å få vist fram alle våre produkter og tingene kommer bedre til sin rett, smiler Torill Løvstad.

Hun merker også at nye kunder strømmer til butikken og tror det er enklere for folk å stikke innom på impuls nå som butikken ligger så sentralt.

_dsc4686

– Mange bor i leiligheter som har mistet originale bygningsdeler som dørhåndtak, listverk, stukkatur og gipsrosetter. Spesielt hos unge par merker vi en økt etterspørsel etter slike varer. De ønsker å gi hjemmet sitt sjelen tilbake, forteller Torill.

Utvalget hos Molo er stort. Her finner du tapeter med tidsriktige mønstre fra ulike epoker, linoljemaling fra Allbäck og Ottoson og stilkopier av blant annet dørhåndtak og hengsler fra 1700-tallet helt opp til 1960-tallet. Torill mener man vil merke en økt etterspørsel etter originale bygningsdeler fra 60- og 70-tallet de neste årene. I tillegg til stilkopier kan Molo tilby et utvalg gamle bygningsdeler og ubrukte originalbeslag.

_dsc4660

– Nå har det vært fokus på 1700, 1800 og tidlig 1900-tallet i mange år. Jeg er ganske sikker på at stilepokene fra nyere tid vil bli mer og mer populære. Hvis du har et hus fra 50-, 60- eller 70-tallet bør du faktisk tenke deg godt om før du fjerner verdifulle detaljer som kan bli etterspurte på boligmarkedet om få år, sier hun.

Torill Løvstad er også svært fornøyd med å dele lokaler med søstrene Wenche og Toril Wien i Atelier Wien. Wenche Wien er keramiker og konservator med spesiale innen gjenstander av stein, gips, glass, porselen og andre keramiske produkter.

_dsc4645

Wenche har sin utdannelse fra Firenze, Italia og England. Søsteren Toril er daglig leder i tillegg til å arbeide på restaureringsprosjektene.

Atelier Wien holdt tidligere til på Blommenholm i Bærum. De arbeider med alt fra store oppdrag for blant annet Byantikvaren, Rådhuset i Oslo, den gamle lufthavnen på Fornebu, antikvitetshandlere, museer og samlere til mindre oppdrag for privatpersoner. I hyllene inne på verkstedet står alt fra det fineste middagsservise til en søt lampe i Disney-stil med knust kuppel. Folk kommer med alt fra antikke keramiske urner, marmorplater, prismekroner til mindre pynte gjenstander med høy affeksjonsverdi som ønskes restaurert

_dsc4630

– Vi opplever at folk er opptatt av å ta vare på tingene sine og at de skal være i orden før neste generasjon overtar. Vi elsker å arbeide med gamle ting og synes det er veldig hyggelig å kunne bidra til å bevare vår kulturarv, sier Wenche og Toril Wien. For de engasjerte innehaverne ved Molo A/S og Atelier Wien er dette blitt en livsstil.

_dsc4690

Her finner du bygningsvernbutikken Molo og Atelier Wien!

 

Denne artikkelen sto på trykk i utgave 5 2010 Tekst og foto: Kari-Marte Frøyset.

Comments are closed.