Seminar: Arven fra 1814

Empire_detalj_DSC_0227_800px

«Det er en selvfølge, at den rolige ensartethet og sikre stilfølelse, den agtelse for formens værdier, som utmerket tidsalderens almindelige akademiske dannelse, ogsaa har maattet sætte merker paa utseende av de boliger, hvor den hadde sit fornemste tilhold», skriver kunsthistorikeren C.W. Schnitler om empirens arkitektur.

Få byer kan skilte med flere eksempler enn Halden. Latinskolen, Immanuels kirke, Søylegården ble alle oppført etter bybrannene i 1817 og 1826.

I Breidablikk seminaret 18. januar ser vi nærmere på hvordan empiren kom til uttrykk i byen og dens omland, både på norsk og svensk side. Seminaret er støttet av Clara Lachmanns fond, Halden kommune, Østfold fylkeskommune og gjennomføres i samarbeid med Fortidsminneforeningen i Østfold og Foreningen Haldens Minder.

Blant foredragene finner du blant annet følgende:

«Hva er empire?» av sivilarkitekt mnla Dr. Ing. Elisabeth Seip, Oslo

«Forstår vi dem rett? Om restaurering og bruk av 1800-tallets teaterbygg» ved teaterviter Mag. Art Sidsel Graffer, Ås.

«Finnes empirens hager?» ved sjefskonservator Einar Sørensen, Drammens Museum.

For fullstendig program og invitasjon, se Disen Kolonials hjemmeside.

Praktiske opplysninger

Seminaravgift er NOK 900 og inkluderer lunsj, kaffe, te etc. varer fra kl. 10.00 til senest kl. 16.30.

Bindende påmelding til seminar skjer til sjur.harby@disenkolonial.no eller på tlf. 488 97 714 innen onsdag 15. januar. Oppgi adresse for faktura ved påmelding.

Kveldsprogram fredag 17. januar.

I samarbeid med Anne Håbu og Tor Øvrebø inviterer vi til mottakelse med omvisning, foredrag og enkel servering på den gamle lystgården Orød utenfor Halden. Gården ansett som tapt, men er nå under rehabilitering. Arrangementet starter kl. 19.00. NOK 250. Egen transport.

 Overnatting

Overnattingsmuligheter finner du her: http://www.visitoslofjord.no/no/halden/Overnatting/hotell/

Comments are closed.