Skribenter

Sjur Harbys spalte 

Kulturhistoriker og arkeolog Sjur Harby er innehaver av Disen kolonial, hvor han jobber med kulturminnerelaterte spørsmål og rådgivning. Harby skriver fast for Gamle Hus, Hager & Interiør, Nationen, Hamar Arbeiderblad og Kulturarven. Han er redaktør av medlemsbladet AquaVIT. Sjur Harby har skrevet fast for oss siden utgave 1 i 2010.

I denne spalten deler han sine tanker rundt aktuelle spørsmål innen kulturarv og bygningsvern med deg.

 

Hagetips fra Moseplassen

Anne Havåg Holter-Hovind er sivilarkitekt av yrke. Det beste anne vet er når hun kan ta huset ut i hagen og hagen inn i huset! Annes blogg «Moseplassen» ble til for å kunne spre hageglede. Anne har en månedlig hagespalte på Norske Interiørblogger. I 2007 tok hun initiativet til å samle alle norske hageblogger på hageblogger.blogspot.com. Anne har skrevet fast for oss siden utgave 6 2010.

I sin spalte deler hun sine erfaringer og gleder med deg og andre hageinteresserte.

 

Fra kjøkkenet på Simenstad

Brit Skurdal Braastad tar imot gjester på garden Simenstad i Mjøsområdet og legger vekt på mat fra egen hage og måltider som kler omgivelsene. Brit Skurdal Braastad er cand.philol. med kulturhistoriske fag og litteratur hovedfag samt studier i «Grønn» og «Mat og tradisjoner». Brit har skrevet fast for oss siden utgave 1 2010.

I sin spalte deler hun sine erfaringer med andre matentusiaster.

 

Fra Helen Fredholms hage

Helen Fredholm er hageentusiast og hagebokforfatter. Helen åpner sin private besøkshage i sommerhalvåret for alle som ønsker å få inspirasjon. Hun har en giftfri hage og setter pris på den frodige hagestilen man ofte finner i engelske «cottage gardens» og rundt norske husmannsplasser. Helen holder foredrag og kurs om hage og ble norgesmester i hagedesign for amatører i 2005. De siste årene har hun bygget en av designhagene på Hagemessen på på Lillestrøm. Helen har skrevet for oss siden utgave 1 2012.

I denne spalten deler hun sine tanker og erfaringer fra sin egen frodige hage med deg.

 

Livs Lyst/ Liv Sandvik Jakobsen

Liv Sandvik Jakobsen er skribent og driver bloggen Livs Lyst hvor hun fokuserer på norsk byggeskikk og interiører. I Norske Hjem har hun skrevet fast om gjenbruk og inspirasjon siden utgave 1 2011.

 

Norsk design av Knut A. Brembo

Knut A. Brembo har tidligere arbeidet ved auksjonshuset Lauritz.coms tidligere filial i Oslo. Han har hovedfag i Litteraturvitenskap fra Univeristetet i Oslo og Bergen. Designinteressen fikk han gradvis med årene, og han er spesielt opptatt av norsk design og designere. Kunt har skrevet fast for magasinet siden utgave 3 2012.