Utvider bygningsvernbutikken

Miljømal er i ferd med å etablere seg som en fullverdig bygningsvernbutikk i Oslo. I nye og større lokaler på samme adresse rommer butikken et stadig større sortiment produkter for både nye og gamle hus.

Miljømal AS, som driver fargehandel og bygningsvernbutikk i Oslo, har flyttet til nye og større lokaler på samme adresse. 5. februar var det åpning av nyoppusset butikklokale med tilhørende lager i bakgården til Sætres gamle kjeksfabrikk på Vålerenga.

– Vi har doblet kapasiteten og utvider både lager og sortiment. Totalt har vi nå 180 kvadratmeter med lager og butikk. Vi satser veldig på linoljemaling, kalkpuss og kalkmaling som de produktene med lengst tradisjon når det gjelder overflatebehandling. Interessen for det naturlige øker, og der passer våre produkter godt, sier eier Johnny Spangen.

– Våre malinger fargesettes med naturpigmenter hos oss, og vi har et godt distribusjonsnett over hele landet, sier han.

Gamle tapeter i nytrykk. Lim & Handtrykk er en av tradisjonsleverandørene til Miljømal.

Opp fra kjelleren

Butikken har flyttet opp fra kjelleren til et lokale med inngang direkte fra innergården, og har lager i direkte tilknytning til butikken. Miljømal forhandler blant annet linoljeprodukter fra Wibo, tapeter fra Lim & Handtryck, pensler og verktøy samt byningsvernsprodukter.

Linoljemaling er den mest tradisjonelle av de ulike behandlingene for trefasader. Malingen gir god vedheft mot underlaget og langvarig beskyttelse av treverket.

Butikken er innredet med gamle møbler, en ekte kjøpmannsdisk og antikkbeisede hyller med tradisjonsprodukter. Hjertet i butikken er blandestasjonen, der maling for utendørs og innendørs bruk brekkes etter egne resepeter. Her brekkes både ut- og innvendig maling, limmaling, linoljeforsterket limmaling og emulsjonsmaling som produseres uten bruk av løsemidler. Butikken forhandler også ferniss, gulvmaling, laseringsolje, linoljesparkel, kitt, rengjøringsprodukter og alle pigmenter for den som ønsker å blande maling selv.

– I tillegg har vi fått inn Wocas sortiment for trepleie og forhandler silisiumimpregnering fra Sioo:X. Dessuten har vi tatt inn Målarkalk for murbygg, og har fått rammeavtale med Forsvarsbygg, sier Spangen, som har drevet butikken i fem år, og økt omsetningen hvert år.

Wibo färg AB ble startet i 1986 av Rolf Hansen, og drives i dag av Dan Hansen, som var på besøk da den nye butikken åpnet.

Samarbeid med dekorasjonsmaler

Interiøret i butikken er nyoppusset – og delvis malt med dekorative teknikker. En glatt ståldør er forvandlet til en «massiv eikedør med speil», og en betongsøyle ser nå ut å være laget av marmor.

– Dekormalingen er utført av dekorasjonsmaler Leif Eriksen, som vi samarbeider med. Etter hvert kommer vi sammen til å tilby kurs for alle som vil lære om restaurering av vinduer, ådringsmaling og marmorering, sier Spangen.

Butikken forhandler tapet som er trykket på tradisjonell måte med linoljeforsterket limtrykk, og har fått god plass til både tapetbøker og prøver på veggene. I en egen disk finnes skuffer med beslag for vinduer, dører og klippspik fra både Gysinge Centrum för Byggnadsvård og Eskilstuna Kulturbeslag AB. Stativer på gulvet er er fylt opp med naturbustverktøy og ådringsverktøy.

Zane Vucena har jobbet i butikken i flere år, og er en racer på blandingsresepter.

Kilde: ifi.no/Informasjonskontoret for farge og interiør

Fotograf: Chera Westman/ifi.no

Comments are closed.