Våre spaltister

sjur-foto-arne-asen_cmyk_500px

Sjur Harbys spalte

Kulturhistoriker og arkeolog Sjur Harby er innehaver av Disen kolonial, hvor han jobber med kulturminnerelaterte spørsmål og rådgivning. Harby skriver fast for Gamle Hus, Hager & Interiør, Nationen, Hamar Arbeiderblad og Kulturarven. Han er redaktør av medlemsbladet AquaVIT.

I denne spalten deler han sine tanker rundt aktuelle spørsmål innen kulturarv og bygningsvern med leserne av Gamle Hus & Hager.

Klikk på bildet for å lese artiklene.

marie_cmyk_sh_500px Hverdagsliv i Fattighuset

Marie Olaussen er journalist og kulturredaktør i Tønsbergs Blad. I 2005 kjøpte hun og ektemannen et fredet, gammelt hus i Holmestrand, byens gamle Fattighus og etterhvert begynte hun å blogge om «Livet i Fattighuset».

I denne spalten deler Marie sine tanker, erfaringer og opplevelser fra livet i Fattighuset med deg.

Klikk på bildet for å lese artiklene.

anne-profil_sh_500px

Hagetips fra Moseplassen

Anne Havåg Holter-Hovind er sivilarkitekt av yrke. Det beste anne vet er når hun kan ta huset ut i hagen og hagen inn i huset! Annes blogg «Moseplassen» ble til for å kunne spre hageglede. Anne har en månedlig hagespalte på Norske Interiørblogger. I 2007 tok hun initiativet til å samle alle norske hageblogger på hageblogger.blogspot.com

I sin spalte deler hun sine erfaringer og gleder med deg og andre hageinteresserte.

Klikk på bildet for å lese artiklene.

brit_dsc3887_500px

Fra kjøkkenet på Simenstad

Brit Skurdal Braastad tar imot gjester på garden Simenstad i Mjøsområdet og legger vekt på mat fra egen hage og måltider som kler omgivelsene. Brit Skurdal Braastad er cand.philol. med kulturhistoriske fag og litteratur hovedfag samt studier i «Grønn» og «Mat og tradisjoner».

I sin spalte deler hun sine erfaringer med andre matentusiaster.

Klikk på bildet for å lese artiklene.

helen_img_0171_500px

Fra Helen Fredholms hage

Helen Fredholm er hageentusiast og hagebokforfatter. Helen åpner sin private besøkshage i sommerhalvåret for alle som ønsker å få inspirasjon. Hun har en giftfri hage og setter pris på den frodige hagestilen man ofte finner i engelske «cottage gardens» og rundt norske husmannsplasser. Helen holder foredrag og kurs om hage og ble norgesmester i hagedesign for amatører i 2005.  De siste årene har hun bygget en av designhagene på Hagemessen på på Lillestrøm.

I denne spalten deler hun sine tanker og erfaringer fra sin egen frodige hage med deg.   Foto: John Knut Bakken

Klikk på bildet for å lese artiklene.

liv-s-jakobsen

Livs Lyst/ Liv Sandvik Jakobsen

Liv Sandvik Jakobsen er skribent og driver bloggen Livs Lyst hvor hun fokuserer på norsk byggeskikk og interiører. I Gamle Hus, Hager & Interiør skriver hun fast to spalter under titlene «gjenbruk» og «inspirasjon».

Klikk på bildet for å lese artiklene.

 

 Comments are closed.