Varm ull i lyse pasteller

 

img_9586-kopi

I det vesle blå rommet ved toppen av trappen vår står en koselig og gammel treseng. Den har gjort nytte som nattely for flere generasjoner gjennom tidene. Nå er den innredet som en liten lesekrok, men kan lett omgjøres til overnattingsted for hyggelige gjester. Og den som vil bruke kroken til lesing og avslapping, trenger på ingen måte fryse. Sengen er nemlig fyllt med deilige tepper og puter i ull.

Min fasinasjon for de gamle pastellfargene har ført til en hel liten samling av brukte ulltepper. Både på loppemarkeder og på loftet hjemme hos familien har jeg funnet sjarmerende lyse tepper med fine mønstre. De aller fleste har jeg vasket og de blir brukt som de er, men noen har måttet gjennomgå en liten forandring. Men det er ikke bare tepper jeg har samlet på. I det gamle syskrinet ligger fortsatt knapper og tråsneller etter gamle tanter i familien og slikt kan man rett og slett bli kreativ av!

img_9588-kopi

Putene i sengen er nemlig hjemmelagde. Og kanskje var det bra at et av de gamle ullteppene i samlingen min var fillete og ødelagt, for da kunne jeg med god samvittighet lage noe nytt av det. På en enkel måte har jeg sydd deilige putetrekk i ull, til vinterbruk. Teppet er klippet til i ønsket størrelse og kantene er sydd på vrangen.

img_9515-kopi

På de små putene er åpningen lukket igjen med gamle trykk-knapper. Den store puten har fått gamle og ærverdige pynteknapper i stål. Under de fine knappene skjuler det seg også trykk-knapper. De gamle ullteppene er gjennomvevet og har derfor motsatte farger i mønsteret på hver side. Slik får man lett to forskjellige puter som harmonerer perfekt, av det samme teppet.

img_9546-kopi

Den gamle skillings-knappen pynter opp og gjør puten helt unik.

 

Denne artikkelen sto på trykk i utgave 1 2012. Foto, tekst og idè: Liv Sandvik Jakobsen/Livs Lyst

Comments are closed.