Vil du blir ovnsrestauratør?

IMG_0996_Christel-WG

Ovnsrestauratøren Anders Sundvold bestemt seg for å tre inn i pensjonistenes rekker. Han søker nå en engasjert person som kan tenke seg å drive firmaet «Gamle ovner» videre.

Sundvold startet «Gamle ovner» for 25 år siden og har bygget opp firmaet fra grunnen. Mange års hardt arbeid har gitt resultater. I vår var kunne han montere hele 45 ny-restaurerte ovner i Eidsvollsbygningen.

Sundvold nærmer seg nå pensjonsalder og søker derfor etter en som kan tenke seg å overta det godt etablerte firmaet.

– Jeg søker en som kan videreføre håndverket. Vedkommende bør være en «handyman», som det heter. En person med godt håndlag som liker å fikse ting og som kan ta i et tak. Det blir selvfølgelig noen tunge løft. Personen bør også være glad i folk og selvfølgelig; brenne for gamle ovner.

Sundvold forteller at firmaet er i full drift og at forespørslene stadig tikker inn.

– Det er for eksempel stadig forespørsler etter vedkomfyrer. Dette er faktisk noe av det jeg selger mest av, både til hytter, gamle og nye hus.

Selv etter mange år i bransjen lar han seg stadig imponere av hvor flotte disse «jernsmykkene» er.

– Nest etter kirkekunsten, må ovnskunsten være blant det ypperste vi har. Det er helt utrolig at man klarte å utvikle støpeteknikken og å få til en så fin støp for 200 år siden.

Ovnsinteressen startet da han gikk på linja «jern og metall» på yrkesskolen. Eksamensoppgaven handlet om masovnen. Han arbeidet som blikkenslagermester, før han etablerte «Gamle ovner» i 1989.

– Støpejern har alltid fascinert meg og naturligvis gamle ovner. Det er rett og slett morsomt å arbeide med, sier han. Men nå begynner jeg å kjenne at det er på tide å unne seg litt ferie. Det er på tide å trappe ned, sier Sundvold.

Firmaet har sin base  i Valdres. Bedriften er flyttbar, men på Leira stasjon ligger butikken. Ikke langt unna, i Aurdal ligger verkstedbygningen. Med på kjøpet følger også svært gunstige leievilkår, en godt etablert hjemmeside og 150 gamle ovner i følge Sundvold.

– Verkstedet stilles til disposisjon til den som ønsker å investere i firmaet og drive dette videre. Lokalene er moderne og har blant annet avansert utstyr for sandblåsing. Den som ønsker å kjøpe firmaet skal få gode vilkår. Jeg har også mulighet til å være med i en overgangsperiode dersom vedkommende ønsker det, forteller Sundvold.

Gamle ovner er registrert som bedrift hos Bygg og Bevar.

Føler du deg kallet? Ta kontakt med Anders Sundvold så snart som mulig.
20140404_132239_red      20140428_115810_red

Comments are closed.